W.Bongers
Hamermolens
Radioweg 15
5844 AA Stevensbeek

Tel. 0485 381 219

Graanreiniging

Graanreiniging

Er zijn verschillende manieren om graan te reinigen, bijvoorbeeld door middel van een trilzeef, schudzeef of met behulp van een trommelzeef.

 

Trilzeef

De trilzeef reinigt het product door middel van een geperforeerde plaat die het graan of maïs van grotere delen ontdoet zoals stenen, hout, bouten en stro. Als deze zeef is uitgevoerd met 2 platen zal de tweede plaat de delen scheiden die nog kleiner zijn, zoals zandkorrels en andere kleine delen die door het schudproces vrijkomen.

 

Trommelzeef

Een trommelzeef werkt hetzelfde als een trilzeef, maar dan met één of twee geperforeerde trommels. Voor een nog beter resultaat kan er op de trommelzeef een afzuiger worden gemonteerd om de hele lichte stoffen af te zuigen. Dit betekent dat de kwaliteit van de granen die naar de hamermolen worden getransporteerd zuiverder zijn. De hamers en zeven van de hamermolen krijgen hierdoor ook een langere standtijd.

 

trilzeef

trilzeef
Deze trilzeef is door onszelf ontworpen en in de loop der jaren geperfectioneerd. Deze trilzeef is uitermate geschikt voor het reinigen van granen en andere producten zoals maïs. De zeef kan enkelwerkend of dubbelwerkend worden uitgevoerd waardoor zowel grove als fijne verontreinigende delen worden gefilterd.

PRA trommel-zuigreiniger

trommelzeef
PRA trommel-zuigreiniger van het merk Zanin. Deze machine is essentieel voor het reinigen van graan dat bestemd is voor langdurige graanopslag. Het voorkomt oververhitting van het product door kaf, bloem of breuk. Dit geeft u een beter eindproduct dat er aantrekkelijker uitziet. www.zanin-italia.com

Psc5-s schudzeefreiniger

trommelzeef
Psc5-s schudzeefreiniger met grove, fijne en luchtreiniging. Deze effectieve reiniger verwijderd bijna alle verontreinigdheden op de mais en granen. Hierdoor ontstaat een lange standtijd van hamers en zeven van de hamermolens. Het eindresultaat is een gezonder eindproduct voor uw dieren.