W.Bongers
Hamermolens
Radioweg 15
5844 AA Stevensbeek

Tel. 0485 381 219

Schijvenmolen

Schijvenmolen

Een schijvenmolen wordt direct aangedreven door een elektromotor van 5,5 of 11 kW. Het maalgedeelte van de schijvenmolen bestaat uit twee tegenover elkaar draaiende schijven. De maalfijnheid is instelbaar door de afstandsschijven die de speling bepalen tussen de twee schijven. Het voordeel van een schijvenmolen is dat er zowel droge als vochtige producten mee vermalen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan CCM maïs. Deze  rustig lopende molen is geschikt voor een volle start en blinkt uit in zijn mooie maalstructuur. Hierdoor is deze molen zeer geschikt is voor leghen voeders.

 

Wilt u meer informatie over onze schijvenmolens?

Heeft u vragen over onze schijvenmolens of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Wij geven u graag persoonlijk advies over welke producten u het beste kan gebruiken. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0485 – 381 219.

 

Schijvenmolen

sm180
Een schijvenmolen wordt direct aangedreven door een elektromotor van 5,5 of 11 kW. Het maalgedeelte van de schijvenmolen bestaat uit twee tegenover elkaar draaiende schijven. De maalfijnheid is te bepalen tussen de speling van de schijven. Het voordeel van een schijvenmolen is dat er zowel droge als vochtige producten mee vermalen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan CCM maïs. Deze molen moet leeg starten maar blinkt uit in zijn mooie maalstructuur. Hierdoor is deze molen zeer geschikt is voor leghen voeders.